HOP is meerdere disciplines in één bedrijf. Een bundeling van uiteenlopende praktijkervaring, toegankelijk voor particulieren en instellingen.

HOP is opgericht door Sander Doerbecker.
Hij studeerde ruimtelijke vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te Den Bosch, machinale houtbewerking aan het Centrum Vakopleiding te Rotterdam en meubelrestauratie aan het Pati Limona te Barcelona.

Naast zijn autonome werk als ruimtelijk vormgever heeft hij zich veelvuldig ingezet voor collega-kunstenaars en culturele instellingen. De werkzaamheden daarbij bestonden o.m. uit: technische assistentie, op en afbouw tentoonstellingen, interieur en decorbouw, decorontwerp, organisatie van culturele evenementen en uitwisselingstentoonstellingen, workshops en registratie (film / video).

Lange tijd is Doerbecker vanuit Spanje werkzaam geweest.
Daar heeft hij zijn werkterrein verbreed naar de particuliere sector (onderhoudswerk, interieurbouw, meubels op maat) en de agrarische sector (onderhoud proeftuinen).
Hij heeft gewerkt voor o.m.:
Keen, Haags Historisch Museum, Stroom, Korzo Theater en Pandora Danstheater, alle te Den Haag, Rijksmuseum van Oudheden en Museum Boerhaave te Leiden, De Gele Rijder te Arnhem, ATW te Düsseldorf/New York, Croquies, Gran Teatro el Liceu en het Centro de Cultura Contemporánea, alle te Barcelona, Centre Tècnologic Forestal de Catalunya te Solsona.

Autonoom werk is te zien geweest in o.m.:
Galería Alejandro Sales te Barcelona, Stroom te Den Haag, Surge Gallery te Tokio,
Apollohuis te Eindhoven, Skulpturenmuseum Glaskasten te Marl, Galerie Littmann te Basel, PS1 te New York en Museo de Arte Moderna te Rio de Janeiro.

In 2008 heeft Doerbecker besloten zijn diverse activiteiten in één bedrijf te bundelen. HOP hands-on projects werd in januari 2009 bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.